Värktablett räcker ofta

När man har någon typ av värk räcker det ofta bra att ta en värktablett för att känna sig bättre. Om man inte bara vill lindra värk, utan även vill dämda inflammationer, kan värktabletter med ibuprofen vara ett bra val. Ibuprofen kan även förhindra förtida åldrande.

6480760-piller

Här kan man läsa att många försöker lindra värk i kroppen genom att vila och äta värktabletter. En ny undersökning visar att så många som 60 procent inte söker hjälp, utan istället försöker kurera sig själva. Läkare säger att det inte är speciellt problematiskt att så många kurerar sig själva. Man behöver nämligen inte bli oroad över värk i allmänhet men man bör självklart uppsöka läkare om värken pågår under en längre tid. Om man dock bara har tillfällig värk räcker det med en värktablett.

Antiinflammatoriskt och smärtstillande

Att ha värktabletter hemma kan alltså vara bra eftersom man oftast kan kurera sin värk genom att bara ta en tablett istället för att gå till läkaren. En av de allra bästa värktabletterna som de flesta rekommenderar är Ibumetin. Ibumetin innehåller nämligen ibuprofen som inte bara är smärtlindrande, utan även antiinflammatorisk, skriver Metro. Har man en inflammation i musklerna som orsakar smärta, är det alltså ibuprofen som rekommenderas. Men självklart fungerar inte bara ibuprofen mot olika typer av inflammationer. Man kan även ta Ibumetin med ibuprofen i när man har:

  • Huvudvärk
  • Reumatiska smärtor
  • Mensvärk
  • Muskelvärk
  • Feber i samband med förkylning

Kan förhindra åldrande

Förutom att hjälpa till vid värk och inflammation kan även läkemedel med ibumetin förhindra förtida åldrande hos de personer som lider av kroniska inflammationer. En undersökning som Expressen skriver om och som gjorts på ett universitet i Storbritannien, visar att ibuprofen backar åldersprocessen till normala nivåer hos de personer som åldras snabbare. På grund av de resultat som man fick fram av undersökningen funderar man nu på att sätta in läkemedel med ibumetin som en del av medicineringen för de personer som lider av sitt åldrande och sin kroniska inflammation. Forskarna säger dock att man inte än kan se ibuprofen som en lösning för att stoppa åldrandet för alla, eftersom man inte undersökt effekterna tillräckligt mycket än.