Koll på kosten med matkasse

Om du är en av dem som vill äta bättre och kanske förlora några centimeter runt midjan så finns det massor av råd att få, men det är få av dem som faktiskt fungerar. Att gå ned i vikt och må bra genom bättre kost är egentligen simpelt, det handlar bara om att veta hur det fungerar.

Du behöver främst ha koll på din kost för att kunna bli hälsosammare på alla sätt och vis. För, om du inte planerar och räknar på vad du stoppar i dig, så är det svår att få önskade resultat. På Matkasse.nu kan du beställa hem färdiga matkassar, ett sätt som kan få dig att hålla mer koll på kosten.

 

Konsten att äta hälsosam

 

Ja det är lättare än vad många tror, men däremot är det inte lätt att få rätt råd. För det finns så mycket olika dieter och allt möjligt. Men såhär funkar det för de flesta när det kommer till mat. Stoppa i dig det som du mår bra av att äta och som kroppen mår bra av. Det handlar inte om att välja bort saker, snarare att hitta bättre alternativ i matväg. Tidningen IForm tipsar om att du ska äta mycket frukt och grönt, byta ut alla fetter du äter mot bra fetter och minska på fettet i kosten överlag, äta fullkorn, fisk och skaldjur samt dricka mycket vatten. Och på Vårdguiden skriver man 10 råd för att äta hälsosamt.

 

Viktfällor och motion

 

Kost är en stor del bakom att må bra och minska i vikt, eller för att hålla vikten. Det är däremot också viktigt att motionera. Men det finns vanliga fällor som många hamnar i. Det är nämligen så att det gäller att förbränna mer än vad du stoppar i dig för att gå ner i vikt. Och många äter mer än man borde efter ett träningspass och har inte koll på förbränningen.

 

”Det finns till och med studier som visar att vi överäter efter ett träningspass, att vi får i oss uppemot 30 procent fler kalorier än vad vi gjort av med. Och då blir det inga minus på vågen, det kan i stället bli tvärtom”, skriver måbra.com.