Ett större perspektiv på hälsa

Hälsa kan har flera olika färger och förtecken men nog kan vi vara överens om att det i stort handlar om att må bra och leva gott, med kropp och sinne i ett. I dagens inlägg skriver vi om olika perspektiv och åsikter kring just hälsa.

I SvD kan vi läsa om att det är en riktig chartertrend numera att träna på resan. En semester i en solvarmt land handlar alltså inte bara om paraplydrinkar, sand mellan tårna och en bok att dyka ner i under parasollens skyddande svalka. Nej nu vill vi träna mer och hälsotrenden är ett faktum. Detta är även något som används för att rehabilitera arbetstagare och medarbetare.

I Kristianstadsbladet kan vi dock läsa hur en professor i Lund kritiserar att många som lider av till exempel reumatism skickas på rehabilitering och klimatvård utomlands, något som kanske även kan göras på hemmaplan, med utbildad vårdpersonal och bra vård. Ja det finns olika åsikter i frågan helt klart.

Hälsa och det goda livet

VingårdNågot som även det är bra för hälsan, inte minst för att njuta av livet och se det goda i det, är att ta ett gott glas vin då och då. Dessutom är det lättare än någonsin att köpa vin på nätet, något som gör det lättare för en hel del att hinna med att införskaffa en fin flaska rött inför en middag eller liknande. Vin på nätet hos xwine.se är ett gott tips som vi kan dela med oss. För hälsa handlar lika mycket om hur man väljer att njuta och slappna av som det handlar om fysisk träning och god kost. Vi tror att en kan vidga begreppet ”hälsa” och då även njuta av mer saker än grönkål och bönor av olika slag, till att omfatta även det klassiska goda livet med måttliga mängder vin, riktigt god mat i sällskap med goda vänner samt en och annan god fika på stan.

För den som vill utforska vinets värld lite mer är ett tips att åka till Moseldalen, lite av ett paradis för både vinälskare, vandrare och cyklister. Mer om just Moseldalen går att läsa om här.