Att veta om kost och träning

För att må bra behöver kroppen både äta och träna – men på rätt sätt. Det är bra att veta vad som faktiskt är sant och vad som är falskt när det kommer till detta.

 

När man tränar är det viktigt att äta rätt, och att äta gott givetvis. Men det gäller att få i sig alla ämnen som kroppen behöver för att bygga muskler och må bra, dels med en välbalanserad och varierad kost med mycket frukt och grönt – men även med vitaminer och kosttillskott från till exempel http://www.vitaepro.com/. Vad finns det då för myter och frågor kring just kost och träning?

 

Frågor om näring och träning

 

I en artikel i SVT går det att få svar på många av de frågor som folk söker på när det kommer till just träning och vad som faktiskt är sant och falskt. En fråga som ofta ställs är om man faktiskt måste äta direkt efter träning. Svaret är att du faktiskt gärna ska göra det, särskilt om du tränar styrketräning. Det har nämligen en effekt på din muskeltillväxt och det förhindrar att dina muskler börjar brytas ned. Det är viktigt att främst fylla på med protein men även med kolhydrater om du planerar att träna igen samma dag exempelvis.

 

En annan undran många funderar över är om protein i form av tillskott är bra att ha med sig i väskan – det kan vara praktiskt om du vill hinna få i dig just protein i direkt anslutning till din träning – men det är egentligen inte en nödvändighet. Viktigast är att få i sig mat, näringsrik och balanserad med flera ämnesområden.

 

Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt, men här är just “tillräckligt” ett ledord. Törst är en indikator på att du behöver dricka och det är då du ska dricka, inte annars och inte i förebyggande syfte – Expressen

 

En annan sak som är bra för vår hjärna och kropp är inget annat än kaffe! Läs mer om detta här.